Mowi staat op nummer 1 in duurzaamheidsindex

today26 september 2019 arrow_forwardMowi Groep, Onderscheidingen, duurzaamheid

Op 4 september jl. werd de Coller FAIRR Index 2019 gepubliceerd. Deze index analyseert ’s werelds 60 grootste beursgenoteerde producenten van dierlijke eiwitten (vlees, zuivel en aquacultuur) voor menselijke consumptie. Het combineert  in deze analyse negen milieu-, sociale- en bestuurlijke risicofactoren met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Dit klassement is de enige vergelijking ter wereld wat betreft producenten van dierlijke eiwitten. Het legt de kritieke punten bloot en vermeldt ‘best practices’ in de sector. De negen factoren waarop de bedrijven in dit klassement worden beoordeeld, zijn:

 1. Voedselveiligheid
 2. Verspilling en vervuiling
 3. Arbeidsvoorwaarden
 4. Water schaarste
 5. Antibiotica
 6. Uitstoot van broeikasgassen
 7. Duurzame eiwitten (diversificatie naar alternatieven)
 8. Dierenwelzijn
 9. Ontbossing en verlies van biodiversiteit

Mowi werkte nauw samen met de beoordelende instanties. Alf-Helge Aarskog, CEO van Mowi, reageerde als volgt op deze eerste plaats:

“Het is een fantastische prestatie dat Mowi als beste eiwitproducent ter wereld wordt beoordeeld. Het is het mooiste bewijs dat onze sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid op elk niveau geïntegreerd zijn in onze dagelijkse activiteiten en cultuur. We zullen doorgaan met onze inspanningen om continu verder te verbeteren en ‘de blauwe revolutie te leiden’”.

De toppositie van Mowi is mede te danken aan enkele uitzonderlijke punten:

 • We werden erkend als één van de weinige organisaties die een wetenschappelijke benadering hanteren voor onze doelstelling  op het vlak van de uitstoot van broeikasgassen
 • Wat betreft dierenwelzijn werden onze inspanningen en certificering in Schotland uitzonderlijk genoemd
 • Onze kennis en ervaring op het gebied van de bestrijding van zeeluis werden eveneens genoemd als voorbeeld voor de sector

Catarina Martins, Chief Sustainability Officer van de Mowi groep, reageerde enthousiast: “Dit is een grote erkenning voor het werk dat we elke dag doen en ons continue streven om onze ecologische voetafdruk te verminderen en onze manier van werken te verbeteren.”

Mowi Group heeft activiteiten over de hele wereld.

swap_vertical_circle