Mowi voor de derde keer uitgeroepen tot meest duurzame eiwitproducent!

today2 december 2021 arrow_forwardBedrijfsnieuws, Mowi Groep, Onderscheidingen, duurzaamheid

Mowi is voor het derde jaar op rij de meest duurzame eiwitproducent volgens de bekroonde Coller FAIRR Protein Producer Index, gepubliceerd op 1 december.

Dit onderzoek, dat nu voor de vierde keer heeft plaatsgevonden, beoordeelt de 60 grootste beursgenoteerde vlees-, zuivel- en aquacultuurbedrijven op tien milieu-, sociale en bestuursthema’s in lijn met de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Over de hele linie behaalde Mowi een score van 81 van de 100 en werd ons bedrijf beoordeeld als ‘Industry Best’ op basis van vele van de criteria – die zijn afgestemd op de SDG’s – waaronder de uitstoot van broeikasgassen, ontbossing en biodiversiteit, gebruik van antibiotica, dierenwelzijn, arbeidsomstandigheden, voedselveiligheid en bestuur.

Over Mowi’s ranking op de Coller FAIRR Protein Producer Index zei CEO Ivan Vindheim: “Dit toont opnieuw aan dat Mowi voorop loopt op het gebied van duurzame voedselproductie. Ik ben trots en nederig om een organisatie te leiden die een erkende leider is op het gebied van duurzame voedselproductie. Belangrijk is dat de Index benadrukt dat aquacultuur en zalmkweek deel uitmaken van de oplossing om de transitie naar een groene economie te maken.”

Chief Sustainability and Technology Officer, Catarina Martins, voegde hieraan toe: “Ik ben heel blij te zien dat de duurzaamheidsstrategie en -prestaties van Mowi worden erkend in deze wereldwijde beoordeling. Mowi wordt al drie jaar op rij beschouwd als de meest duurzame producent van dierlijke eiwitten ter wereld. Deze prestatie is het resultaat van hard werken en passie voor wat we elke dag doen: voedsel produceren dat goed is voor mensen en goed voor de planeet!”

Focus op aquacultuur

Uit het rapport van 2021 bleek dat aquacultuurbedrijven, met name zalmbedrijven, nog steeds op alle risicofactoren beter presteren dan producenten van dierlijke eiwitten van landdieren, met name wat betreft ontbossing en biodiversiteit en antibiotica.
Gemiddeld laat de aquacultuur ook jaar na jaar de meeste verbetering zien, wat aantoont dat de sector zich richt op het beheersen van zijn duurzaamheidsrisico’s in vergelijking met producenten die eiwit van landdieren produceren.
Bedrijven met het hoofdkantoor in Europa besteden meer aandacht aan de risico’s van ontbossing en antibiotica, waardoor Europa de best presterende regio is. In de top vijf van beoordeelde bedrijven wordt Mowi vergezeld door collega-aquacultuurbedrijven Grieg Seafood ASA en Lerøy Seafood Group ASA, beide met het hoofdkantoor in Noorwegen, die respectievelijk de 2e en 4e plaats innemen.

Over de Coller FAIRR Index

De Index is ontwikkeld om financiële instellingen de beste gegevens, analyses en trends over de eiwitsector te bieden, zodat ze die kunnen integreren in hun investeringsbeslissingen en engagementstrategieën. De Index heeft een positieve invloed op trends in de wereldwijde eiwitmarkt van $1,6 biljoen, door er duidelijk de vinger op te leggen waar bedrijfsbeleid of transparantie gebreken vertoont. Het is uitgegroeid tot dé bron voor investeerders om te beoordelen hoe goed belangrijke leveranciers in de voedselketen de risico’s op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG) managen:

  1. Broeikasgasemissies
  2. Ontbossing en biodiversiteit
  3. Watergebruik en waterschaarste
  4. Afval en vervuiling
  5. Antibiotica
  6. Arbeidsomstandigheden
  7. Dierenwelzijn
  8. Voedselveiligheid
  9. Bestuur
  10. Duurzame eiwitten

Ga voor meer informatie over The Coller FAIRR Index naar: https://www.fairr.org/index/

 

 

Mowi Group heeft activiteiten over de hele wereld.

swap_vertical_circle