Aandacht voor Wereld Oceanen Dag

today8 juni 2020 arrow_forwardduurzaamheid

Op 8 juni is het World Oceans Day. De Marine Stewardship Council (MSC) lanceert op deze dag een nieuwe wereldwijde digitale campagne, om consumenten te laten inzien dat hun dagelijkse koopgedrag grote impact heeft.

Oceanen zijn de longen van onze planeet: ze zorgen voor zuurstof en voor regulering van het klimaat. Tachtig procent van de biodiversiteit bevindt zich in de oceanen. De oceanen geven meer dan 3 miljard mensen dagelijks te eten. Gezonde oceanen zijn dus heel belangrijk, nu en voor de toekomst. Maar: meer dan 30% van de oceanen wordt overbevist.

Door te kiezen voor producten met het blauwe MSC-label, kies je tegen overbevissing en vóór duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren. Kleine keuzes helpen onze oceanen te beschermen en zorgen voor een ‘big blue future’.

Bij de selectie en keuze van producten ligt onze focus dan ook op duurzame visserij- en kweekmethoden en het behoud van de biodiversiteit. Hiervoor werken we actief samen met een netwerk van leveranciers, klanten, onderzoekers en universiteiten in binnen- en buitenland om op deze manier een actieve bijdrage te leveren aan nieuwe, duurzame, sociale en ecologische ontwikkelingen.

Vrijwel alle vissoorten die bij Mowi Lemmer worden verwerkt, zijn afkomstig van gecertificeerd duurzame vangst met het MSC-keurmerk of uit verantwoorde kweek met het ASC-keurmerk. Ons productaanbod omvat een groot aantal producten die gecertificeerd zijn op basis van onafhankelijke standaarden voor duurzame vangst (MSC) of verantwoorde kweek (ASC).

Mowi Lemmer beschikt over ‘chain-of-custody’ certificaten voor MSC, ASC en GLOBALG.A.P. , die garanderen dat de producten die wij met een van deze keurmerken verkopen ook daadwerkelijk afkomstig zijn van gecertificeerde duurzame visserijen, respectievelijk gecertificeerde verantwoorde kwekerijen.

Mowi Group heeft activiteiten over de hele wereld.

swap_vertical_circle