Mowi Cleanup Day – in Lemmer en wereldwijd

today29 mei 2019 arrow_forwardCuriosa, Evenementen, Mowi Groep, duurzaamheid

Na het success van de eerste Global Cleanup Day, in Mei 2018, heeft Mowi besloten hiervan een jaarlijkse traditie te maken. Om 3 mei jl. ging een team van Mowi Lemmer op pad om ook vanuit Nederland een steentje bij te dragen aan dit wereldwijde initiatief voor een schoner milieu.  

Een groter gebied – minder zwerfvuil

Vorig jaar verzamelden de collega’s van Mowi Lemmer meer dan 100kg afval, enkel op het strand van Lemmer. Dit jaar ontdeed het 8-koppige Cleanup team eerst het terrein rond de fabriek van Mowi Lemmer van zwerfvuil, en ging daarna in twee groepen verder: twee collega’s verwijderden het zwerfvuil rondom de haven van Lemmer, terwijl de overigen op pad gingen om het strand schoon te maken.  Alles bij elkaar vonden ze minder afval dan bij de cleanup activiteiten op het Lemmerse strand vorig jaar, wat natuurlijk een positief teken is!

Cleanup activiteiten wereldwijd

Teams van Mowi collega’s van vestigingen overal ter wereld deden mee aan Global Cleanup Day. Een paar impressies:

In Boulogne (FR) ontdeden de Mowi collega’s het lokale strand binnen een uur van 100kg rommel

Enorme zakken met afval  – Mowi in het oosten van Canada

Cleanup Day viel in Polen op de nationale feestdag en werd zo een echte familieaangelegenheid, met een indrukwekkend resultaat: bijna 1000kg afval verwijderd in Gdansk

Collega’s van Mowi Chili hard aan het werk met het schoonmaken van een lokaal strand

Onlangs gepubliceerd: Mowi’s beleidsnota wat betreft het gebruik van plastic en het omgaan met plastic afval

Mowi is afhankelijk van schone en gezonde oceanen. Daarom is Global Cleanup Day een terugkerend evenement, en heeft Mowi onlangs ook een beleidsnota m.b.t. het gebruik van plastic en het omgaan met plastic afval gepubliceerd (Engelstalig), met als doel het gebruik van plastic terug te dringen, ervoor te zorgen dat er op verantwoorde wijze wordt omgegaan met plastic afval en dat onze kweeklocaties en terreinen schoongehouden worden.

Reduce, reuse, recycle: omgaan met plastic

Wilt u meer weten over initiatieven van Mowi ten aanzien van het terugbrengen, hergebruiken en recyclen van plastic? Er staan interessante verhalen over het verlagen van het gewicht van plastic verpakkingen en het ‘upcyclen’ van netten van zalmkwekerijen op de corporate website van Mowi.

Mowi Group heeft activiteiten over de hele wereld.

swap_vertical_circle