Mowi opnieuw uitgeroepen tot meest duurzame eiwitproducent

today23 november 2020 arrow_forwardBedrijfsnieuws, Mowi Groep, Onderscheidingen, duurzaamheid

Met trots mogen we aankondigen dat we voor het tweede jaar op rij de hoogste score behaalden in de Coller FAIRR Protein Producer Index.

De Coller FAIRR Protein Producer Index beoordeelt de 60 grootste beursgenoteerde producenten van dierlijke eiwitten ter wereld, samen goed voor 338 miljard dollar, op duurzaamheidscriteria. De beoordeling vindt plaats op tien milieu-, sociale en bestuursgerelateerde criteria, waaronder broeikasgasemissies, ontbossing, antibioticagebruik en arbeidsomstandigheden.

“Het feit dat Mowi één van de slechts drie bedrijven is met een laag risico, getuigt van de sterke visie van ons leiderschapsteam en de toewijding van iedereen bij Mowi om deze visie uit te voeren. 2020 was en blijft een uitdagend jaar voor alle bedrijven, maar nu we het einde van het jaar naderen, hoop ik dat deze prestatie een gevoel van trots oproept bij alle medewerkers”, zegt CEO Ivan Vindheim.

Betrokken met het klimaat

De oprichters van de Index waren teleurgesteld over de algehele vooruitgang die andere sectoren, met name vlees- en zuivelleveranciers, hebben geboekt op het gebied van klimaatverplichtingen. 86% van de grote vlees- en zuivelleveranciers is er niet in geslaagd om zinvolle doelstellingen voor de reductie van broeikasgassen te formuleren of aan te geven.

Catarina Martins, Chief Sustainability Officer, lichtte Mowi’s vorderingen toe ten opzichte van de aangegeven klimaatverplichtingen: “We hebben een wereldwijde benadering van klimaatverandering opgezet, door de ontwikkeling van een koolstofarm bedrijfsmodel. We hebben een koolstofarm transitieplan ontwikkeld met een uitgebreide evaluatie van onze impact op klimaatverandering, relevante klimaatgerelateerde risico’s en kansen, evenals voorstellen voor maatregelen om de klimaatverandering te beperken. We blijven werken aan deze doelen en zijn transparant over onze voortgang. ”

Klik hier voor een samenvattend rapport van de FAIRR Index (in het Engels)

Mowi Group heeft activiteiten over de hele wereld.

swap_vertical_circle