Marine Harvest bovenaan in duurzaamheidsindex

today8 juni 2018 arrow_forwardduurzaamheid

Marine Harvest staat op de eerste plaats in de nieuwe Coller FAIRR* Protein Producer Index. Deze index is de eerste alomvattende beoordeling ter wereld van hoe 60 van de grootste vlees-, vis- en zuivelproducenten ter wereld omgaan met duurzaamheid.

De beoordeling had betrekking op milieu-, sociale en bestuurlijke aspecten (ESG factoren: environment, social and governance). De prestaties van elk bedrijf werden beoordeeld op 22 KPI’s, op het gebied van vervuiling, klimaatverandering, voedselveiligheid, diergezondheid & dierenwelzijn en veiligheid van medewerkers.

FAIRR Risk factors

Overzicht van de risicofactoren waarop de FAIRR Index 60 van de grootste eiwitproducenten ter wereld heeft beoordeeld.

Het bleek dat – hoewel meer dan de helft van de onderzochte bedrijven hun impact niet voldoende rapporteren en documenteren – zalmkweekbedrijven bij de best presterende bedrijven horen.

“In het algemeen gaan aquacultuurbedrijven aan kop in de dierlijke eiwitten sector wat betreft het rapporteren van kritieke duurzaamheidsaspecten. In Europa gevestigde aquacultuurbedrijven – Marine Harvest, Lerøy Seafood en Bakkafrost – laten zien dat ze de beste managementpraktijken hanteren en hun prestaties op alle acht geëvalueerde risicofactoren openbaar maken.”

Marine Harvest staat als hoogste op de ranglijst met een totale score van 81,9 van de 100 punten dankzij goede scores op alle factoren. Marine Harvest werd in het bijzonder onder de aandacht gebracht met het oog op hun aanpak wat betreft antibiotica. “Hun robuuste beleid en goede prestaties wat betreft gebruik van antibiotica gaan gepaard met een uitgebreide bespreking van het welzijn van de vissen.”

FAIRR Protein Producer Index

De top-10 van de FAIRR Protein Producer Index ranglijst

Klik hier voor een korte (Engelstalige) samenvatting van de FAIRR:
http://www.fairr.org/coller-fairr-protein-producer-index/

Een gedetailleerde (Engelstalige) rapportage vindt u hier.​

*FAIRR is opgericht door Jeremy Coller, Chief Investment Officer van Coller Capital (een van de meest vooraanstaande investeringsmaatschappijen ter wereld). FAIRR is een netwerk van samenwerkende investeerders, dat de bekendheid vergroot van belangrijke ESG-risico’s en -kansen in wereldwijde toeleveringsketens van dierlijke eiwitten. Door het uitvoeren van baanbrekend onderzoek en samenwerking tussen investeerders in relatie tot mondiale voedingsbedrijven, helpt FAIRR investeerders deze factoren te identificeren, prioriteiten te stellen en hiernaar te handelen.

Mowi Group heeft activiteiten over de hele wereld.

swap_vertical_circle