Wereldwijde opruimdag

today9 mei 2018 arrow_forwardduurzaamheid

Op 4 mei 2018 organiseerde Marine Harvest zijn eerste Wereldwijde opruimdag. Marine Harvest Sterk droeg zijn steentje bij op het strand van Lemmer en ruimde daar het zwerfafval op.

Gezonde oceanen van levensbelang

Vervuiling door plastic is een van de grootste milieuproblemen van onze tijd. Elke dag komen er enorme hoeveelheden plastic afval in het water terecht, ten nadele van onze rivieren, meren en oceanen, en alles wat daarin leeft.

Marine Harvest is afhankelijk van gezonde oceanen. Daaraan willen wij een bijdrage leveren door het verminderen van het gebruik van plastic, door er verantwoord mee om te gaan en door het water rondom onze sites schoon te houden. Door het jaar heen zal Marine Harvest betrokken zijn bij diverse projecten en initiatieven wat betreft gebruik van plastic en plastic afval. De eerste daarvan was de Wereldwijde opruimdag op 4 mei jl.

Het opruimteam op het strand in Lemmer kreeg zelfs spontaan hulp van een paar (jonge) badgasten!

Marine Harvest Sterk ruimt het strand in Lemmer op

Een groep collega’s van Marine Harvest Sterk zijn op 4 mei – voorzien van grijpers en vuilniszakken – het zwerfafval gaan opruimen op het strand van Lemmer. In totaal is er meer dan 100kg afval verzameld, waarvan een groot deel plastic was!

We zijn trots op dit mooie resultaat en op het feit dat we zo een steentje hebben kunnen bijdragen aan het verminderen van plastic vervuiling!

 

 

 

 

 

 

Gewapend met grijpers en vuilniszakken aan het opruimen.

Mowi Group heeft activiteiten over de hele wereld.

swap_vertical_circle