Leveranciersbezoek in China

today25 januari 2018 arrow_forwardAanvoer

Onze inkopers brengen regelmatig een bezoek aan de belangrijkste leveranciers van onze grondstoffen. Veel van onze vis wordt gefileerd in China: je vindt er veel visverwerkende bedrijven rond de kustplaatsen Dalian en Qingdao.

Eind 2017 bezocht Radboud Hendriks drie fabrieken in Zhuanghe (regio Dalian). Twee daarvan zijn nieuwe leveranciers van Pacifische schar (yellowfin sole).

Als we in zee willen gaan met een nieuwe leverancier doorlopen we altijd een aantal stappen, voordat we leveringen van het betrokken bedrijf kunnen toelaten:

  • De leverancier bestudeert onze ‘supplier manual’ en tekent voor begrepen en akkoord
  • De leverancier vult een ‘self-assessment’ in
  • De leverancier stuurt ons alle benodigde kwaliteitscertificaten toe
  • De leverancier wordt geaudit door een onafhankelijke, externe partij
  • Alle eventueel geconstateerde tekortkomingen moeten aantoonbaar zijn opgelost
  • De leverancier wordt door onze inkoper nog een tweede keer geaudit; naast de standaard kwaliteitsaspecten wordt er dan ook gelet op de manier waarop het bedrijf omgaat met zijn medewerkers

Radboud nam tijdens zijn bezoek aan China deze tweede audit af bij twee nieuwe leveranciers. Beide fabrieken zijn – met een aantal opmerkingen – goedgekeurd voor levering. In de eerste helft van 2018 worden de eerste producties van deze nieuwe leveranciers in Lemmer verwacht.

Mowi Group heeft activiteiten over de hele wereld.

swap_vertical_circle