Marine Harvest Sterk wordt op 21 januari 2019 officieel omgedoopt tot Mowi Lemmer BV als gevolg van de naamswijziging van Marine Harvest naar Mowi ASA.

Continue Reading

Johannes Gerardus Sterk schrijft zijn bedrijf in bij het Handelsregister en koopt een stuk grond voor zijn eerste productielocatie. Een van de belangrijkste pluspunten van het bedrijf was de ‘geïntegreerde’ toegang tot de grondstof: verse, lokaal aangevoerde vis. Lemmer was in die tijd nog een zeehaven.

Continue Reading

Johannes Gerardus Sterk laat zijn rokerij na aan zijn zeven zonen.

Continue Reading

Een gespecialiseerde coating lijn wordt vanuit België verhuisd naar Marine Harvest Sterk om daarmee meer synergie te bewerkstelligen en mogelijkheden te creëren voor verdere strategische groei in Europa. Marine Harvest Sterk kan nu ook gecoate producten maken voor gekoelde verkoop in MAP-verpakking.
Toenemende focus op productontwikkeling op het gebied van gecoate zalmproducten.

Continue Reading

Naast Noordzeeschol nemen andere vissoorten toe in belang. Waar het bedrijf zich tot dan toe vooral op fileren had toegelegd, wordt het nu omgevormd tot coating specialist.
Het bedrijf gaat een nieuwe fase in met de overname door het Britse Hazelwood. Een voor een verlaten de leden van de familie Sterk het bedrijf.

Continue Reading

Gerard, Peter en André, zonen van Wiro Sterk, nemen het bedrijf over en beginnen vanaf de jaren ’60 de Europese markten te verkennen.

Continue Reading

Twee zonen van deze zeven zonen nemen het bedrijf over en geven het de naam Gebroeders Sterk. Een van hen is Wiro Sterk, die het bedrijf meer dan 25 jaar heeft geleid.

Continue Reading

Mowi Group heeft activiteiten over de hele wereld.

swap_vertical_circle